Çalışmalarımız

Söz Küçüğün Çocuk Hakları Eğitimi ve Kutu Oyunu Projesi

Eğitim/Öğrenme Materyali
Proje Hakkında
  Söz Küçüğün; 10-15 yaş grubu çocukların, insan hakları konusundaki farkındalık ve bilgilerini oyun aracılığıyla artırmayı hedefleyen ve öğrenme faaliyetinin gerçekleşmesini akran eğitimiyle güçlendiren bir proje olarak Eylül 2008'de başlamış ağustos 2009'da tamamlanmıştır. Proje ilk döneminde 20 üniversite öğrencisi gönüllüye, 90 lise öğrencisine ve 500'den fazla çocuğa ulaşmıştır. Söz Küçüğün Kutu Oyunu da projenin bu döneminde 400 adet basılarak TEGV, Türkiye Kalkınma Vakfı, Tarlabaşı Toplum Merkezi gibi sivil toplum kuruluşu ve merkezlere dağıtılmıştır.
Söz Küçüğün Kutu Oyunu
  Söz Küçüğün Kutu Oyunu,çocuk hakları ve akran eğitimi alanında uzman eğitmenler tarafından, Çocuk Çalışmaları Birimi'nin birlikte çalışmalar yürüttüğü çocukların da etkin katılımıyla tasarlanmış ve ardından 2010 yılında revize edilerek tekrar basılmıştır. Oyun 2012 itibariyle 5000'den fazla çocuğa, 300'den fazla okula ve 200'den fazla sivil toplum kuruluşu ve toplum merkezine ulaştırılmıştır. Söz Küçüğün Kutu Oyunu kurumlardan ve okullardan gelen talep doğrultusunda yaygınlaştırılmaktadır.