Çalışmalarımız

Çocuklarla İnsan Hakları Çalışma Kılavuzu

Eğitim Projesi
Projeye Genel Bakış
Nisan 2009 - Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleşen Pusulacık Yaygınlaştırma Projesinin amacı, Avrupa Konseyi tarafından çocuklar için insan hakları eğitimi kılavuzu olarak hazırlanmış olan “Compasito”nun Türkiye için uyarlanarak çevirilmesi ve kılavuzun çocuklarla çalışan paydaşlara eğitimler yoluyla yaygınlaştırılmasıdır.
Çeviri ve Yaygınlaştırma Süreci
Pusulacık’ın çevirisi Metin Çulhaoğlu tarafından yapılmıştır. Çeviri ve uyarlama sürecinde Adem Arkadaş (Hukuk Danışmanı), Ali Alper Akyüz (Dil danışmanı) ve Burcu Meltem Arık Akyüz’ün (Eğitim Danışmanı) danışmanlığından yararlanılmıştır. Çevirisi Temmuz 2009’da, uyarlama ve düzelti süreci Kasım 2009’da tamamlanmıştır. Mart 2010 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan 2500 adet basılarak çıkmıştır. Dağıtımı ücretsiz olarak Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından ve ücretli olarak farklı kitapçılarda yayınevi üzerinden yapılmaktadır.
sonuçlar

•  Bugüne kadar 2000'den fazla kitap ücretsiz olarak öğretmenlere, okullara ve alanda çalışan kişi ve kurumlara yaygınlaştırılmıştır.
  • Kitaba online olarak buradan ulaşabilirsiniz.